Cases

 

Screenshots van de oude website:

Talen voor Talent

Sylvain Lelarge hielt altijd zijn eigen website bij met Adobe Dreamweaver CS 5.5 op een MacBook Pro 17″ uit 2010. Deze MacBook was aan vervanging toe, maar hierop zou Dreamweaver CS 5.5 niet meer werken en sowieso was de website aan vernieuwing toe.

We hebben samen diverse sessies gehouden om uit te zoeken wat voor wensen Sylvain had voor de nieuwe website. Het basis concept lijkt nog wel een beetje op zijn oude website, maar nu in een nieuw jasje gegoten door middel van WordPress en het thema Divi.

Tevens hebben we gekeken naar een nieuwe hostingprovider, aangezien bij zjin oude provider niet voldoende opslag zou zijn voor mail, de website en de PDF’s die Sylvain deelt via zijn website.

We hebben gekozen voor Neostrada als webhoster en TransIP voor het beheren van het domeinnaam.

Nadat de website klaar was en Sylvain tevreden over het resultaat hebben we nog een laatste sessie gehouden voor een cursus in gebruik van WordPress. Tevens zal de website up to date en veilig gehouden worden door mij door periodiek onderhoud.

In de Spotlight

Creative Countries

Stichting Creative Nepal heeft na het bestaan van twee jaar besloten om producten gemaakt door lokale bevolking uit bijvoorbeeld Nepal te verkopen door middel van een winkel. Hierbij worden de producten ingekocht bij initiatieven die zij steunen. Door producten bij hen in te kopen en hier in Nederland te verkopen zorgen we voor een inkomen voor de (zelfuitgezochte) winkels en de toeleveranciers die de producten maken. Dit wordt nauwlettend in de gaten gehouden door Stichting Creative Nepal. Veel van deze initiatieven zijn vrouwen, kinderen en gehandicapten.

Maar Nepal alleen was niet genoeg en wilden ze een algemene site als verzamelpunt van meerdere landen. Momenteel alleen Nepal, maar dit zal uitgebreid worden naar Kenia en misschien wel Suriname en nog meer landen die de aankopen vanuit Nederland goed kunnen gebruiken.

Het doel van de Stichting is dat de lokale bevolking beter wordt van onze aankopen en hiermee een rechtstreekse steun van deze doelgroepen. De winst die gemaakt wordt uit de verkoop wordt daarna weer ingezet als donatie aan projecten die uitgevoerd worden door deze stichting.

 In eerste instantie was de naam die bedacht was Creative Sight. Maar deze naam kon de lading niet dragen. Hierna is de naam Creative Countries in het leven geroepen. Op basis van bestaande websites is er een nieuwe website ontstaan.

Tevens verliep het contract van Creative Nepal bij de huidige provider Hostnet en is er gekozen om te zoeken naar een nieuwe hostpartij. Vanwege goede ervaring met de combinatie TransIP en Neostrada heb ik samen met Douwe Soeting van DjjS de infrastructuur van meerdere websites aangelegd. Creative Countries als hoofdnaam en daaronder de andere domeinnamen : creative(land).nl

Ook worden in deze structuur websites ontwikkeld door DjjS en JoSiJo / Joostvanriel voor lokale intiativen. Bijvoorbeeld twee websites van de oprichters van Local Woman’s Handicrafts: Nasreensheikh.com en Sahinpravin.com

Al het bovenstaande wordt door DjjS en JoSiJo belangenloos en kostenloos uitgevoerd.

Contact

Stuur mij een bericht!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.